Wie ben ik en waarom heb ik hier mijn werk van gemaakt?

In 2006 zag ik 92kg op de weegschaal staan. Voor een tiener van 14 jaar en 170cm, viel ik op een negatieve manier op tussen mijn klas- en leeftijdsgenoten. Het was overduidelijk dat ik overgewicht had. Ik verzon allerlei redenen om mijzelf niet bloot te geven; met schoolzwemmen kreeg ik opeens last van mijn oren, zodat ik mij niet in mijn zwembroek tussen mijn schoolgenootjes hoefde. 

“Ik heb iets ontdekt wat mijn leven totaal veranderde”

Onder begeleiding van een diëtist, psycholoog en een sportinstructeur ben ik toen met hulp van mijn ouders gestart met afvallen. Ik realiseerde mij dat ik zelf de teugels in handen had betreffende mijn leven en de keuzes die ik maakte. Ik werd in één klap verliefd op het proces van de verandering van het lichaam. Door mijzelf uit te dagen en doelen te stellen, creëerde ik een situatie waar ik nooit eerder in was beland: ik kon eindelijk aan mijzelf werken.

Hoogstwaarschijnlijk lees je dit omdat je (nog) niet helemaal tevreden bent met je huidige fysieke staat. Als er iets verschrikkelijk is, is het niet tevreden zijn met jezelf. Ik heb exact hetzelfde meegemaakt en weet totaal hoe jij je kan voelen. 

Er zijn legio (complexe) theorieën die uitleggen hoe jij je leven het beste kan leiden en daarmee de, zo wenselijk mogelijk, fysieke staat kan creëren.

Wat ik heb geleerd en ontdekt is dat door continuïteit in het sporten, gezond eten en een positieve mindset,  ik mijn lichaam per maand zag veranderen. In dit proces constateerde ik dat ik enorme baat had bij Fitness trainingen. Naast dat ik het ontzettend leuk vond, verbrandde ik maandelijks ook meer energie (calorieën) en bouwde ik meer spiermassa op. 

Fitness heeft mij geholpen om een sterker karakter te ontwikkelen; blijven doorgaan, discipline opbouwen, terwijl je eigenlijk op wilt geven. Hierdoor heb ik een transformatie ondergaan: mijn lijf en geest zijn veel sterker geworden.

Daarom wil ik anderen helpen om, net zoals ik, hun persoonlijke doelstelling in lichaamstransformatie te bereiken door goede begeleiding en de juiste gereedschappen aan te reiken. En een start maken, betekent al winst! 

 

Mike heeft zijn opleiding gevolgd bij o.a. het internationaal welbekende National Academy Sports Medicine (NASM), wat hem officieel de titel van Certified Personal Trainer geeft.

 

× Chat hier